In het hart van Bakkeveen heeft Dagbesteding De Scheperij haar deuren geopend van een tweede locatie: ‘De Herberg’. Gevestigd in het pand van de voormalige Herberg van de familie Douwsma, biedt deze nieuwe locatie een gastvrije en inspirerende omgeving voor iedereen die baat heeft bij dagbesteding.

Een nieuwe ontmoetingsplek in het dorp

De Herberg is meer dan alleen een dagbestedingslocatie. Op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur kunnen deelnemers vanaf 18 jaar deelnemen aan een breed scala aan creatieve activiteiten. Daarnaast kunnen zij samen genieten van een warme maaltijd, wat bijdraagt aan een gevoel van gemeenschap en samenzijn. 

Op vrijdag verandert De Herberg in ‘De Doarpskeamer’, een ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners van Bakkeveen. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn alle inwoners van harte welkom om samen een kopje koffie te drinken, bij te praten en elkaar beter te leren kennen.

Een sociale invulling voor een karakteristiek pand

De realisatie van deze nieuwe locatie is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de familie Douwsma, de eigenaren van het karakteristieke pand. Jan en Thea Douwsma wilden hun voormalige Herberg graag een nieuwe, sociale bestemming geven en vonden met De Scheperij en De Doarpskeamer de perfecte invulling.

Het pand biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten en dient als een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes zoals wandelen en fietsen op de duofiets. Hiermee krijgt het pand niet alleen een nieuwe bestemming, maar ook een belangrijke rol in het leven van de inwoners van Bakkeveen.

Openingstijden De Herberg:

  • Dagbesteding: maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur
  • De Doarpskeamer: elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

De uitbreiding van De Scheperij met De Herberg markeert een mooie ontwikkeling voor zowel de dagbesteding als de lokale gemeenschap. Voor meer informatie of om een bezoek te plannen neem contact op via deherberg@dagbestedingdescheperij.nl /  06-82185999